fbpx
KORONA FOGÁSZATI KÖZPONT
2000 Szentendre, Korona utca 1.
+36 26 816 080, +36 30 799 2350
info@koronafogaszat.eu

NYITVA TARTÁS

hétfő: 8-20
kedd: 8-20
szerda: 8-20
csütörtök: 8-20
péntek: 8-20

A fogimplantátumok előnyei

Manapság a korszerű és modern technológiának köszönhetően a fogorvostudomány is rengeteg innovációval büszkélkedhet, amelynek vívmányait most Ön is élvezheti, akár már holnaptól. A fogpótlások között az egyik legmodernebb fejlesztés a fogászati implantátum. A fogbeültetés egy korszerű és tartós eljárás, melynek számos előnye van, ugyanakkor feltételekkel is rendelkezik.

Fogpótlások típusai

Napjainkban a fogászat számos kiváló lehetőséget kínál Önnek a foghiányok pótlására, valamint a sérült fogak helyreállítására. Az általánosan ismert korona és híd mellett ma már az implantáció is bizonyított és népszerű megoldás. Kisebb esztétikai korrekciók végezhetők héjkerámiákkal. Nagyobb szuvasodások ellátására betétek alkalmazhatók.

Fémkerámia- és aranykerámia-korona

Esztétikus koronák a szentendrei Korona Fogászati Központban

A fogászatban azt a fogművet hívjuk koronának, amely teljes egészében beborítja a fog íny feletti részét. A korona körbefogja az előkészített fogat, és szerepe szerint szuvasodás vagy sérülés esetén visszaállítja a fog rágófunkcióját és esztétikus megjelenését.

Fémmentes pótlások

A fogászatban használt anyagok és technológiák dinamikus fejlődése lehetővé tette egy új fogpótlás csoport, a fémmentes fogpótlások alkalmazását, amelyek révén tökéletesen élethű fogpótlások, esztétikus koronák és hidak készülnek.

Kombinált fogpótlás, rejtett elhorgonyzás

Hiányzó fogak pótlásakor az egyik legfontosabb felmerülő kérdés az, hogy milyen megoldást válasszunk a probléma megoldására.

Amikor a rendelkezésre álló fogak száma túlságosan kevés, valamint nincs lehetőség műgyökér beültetésére (magas költségek vagy megfelelő csontállomány hiánya okán), akkor jöhet szóba a kivehető vagy a kombinált fogpótlás.

Kapocs és teleszkóp

A kapcsokkal és teleszkóppal stabilizált kivehető fogsorok kiváló és hosszú távú megoldást biztosítanak azoknak, akik számára más fogpótlás fajta nem érhető el.
Kivehető vagy kombinált fogsor készítése akkor válik szükségessé, ha az adott páciensnél egyrészt komoly mértékű foghiány állapítható meg, másrészt ezt a foghiányt fix pótlásokkal (pl. implantátum) nem lehet megoldani.

Kivehető fogpótlás

A kivehető fogpótlások csoportjába azok az eszközök tartoznak, amelyeket a páciens akár orvosi beavatkozás és segítség nélkül is el tud távolítani. Ezen fogpótlások egyszerűen kivehetőek, ezért tisztításuk könnyedén megoldható.