KORONA FOGÁSZATI KÖZPONT
2000 Szentendre, Korona utca 1.
+36 26 816 080, +36 30 799 2350
info@koronafogaszat.eu

NYITVA TARTÁS

hétfő: 8-20
kedd: 8-20
szerda: 8-20
csütörtök: 8-20
péntek: 8-20

Bölcsességfog eltávolítása

Bölcsességfogaink gyulladása olykor roppant kellemetlen pillanatokat tud okozni és persze mindig a legrosszabbkor. Ezeknek az eseteknek a többségében a bölcsességfog eltávolítása a megfelelő megoldás.

Mi a baj a bölcsesség fogakkal?

Ma már elfogadott tény, hogy a bölcsességfogakra a harapás és rágás tekintetében egyáltalán nincs szükségünk, ezért ha problémát okoznak, gond nélkül eltávolíthatóak.

A bölcsességfogak általában a tinédzserkor végén, 18 éves korunktól kezdenek előbukkanni, és körülbelül 30 éves korunkig ki is nőnek az állkapocsból. Gyakori azonban, hogy nincs számukra elég hely a fogívben, és mivel nem tudnak rendesen kinőni, a szájüregben lévő baktériumok könnyen gyulladásokat okoznak az adott területen.

Az esetek nagy részében a bölcsességfogak eltávolítására akkor kerül sor, ha a fogat részben vagy teljesen fogíny borítja, ezért tisztítani nem lehet. A fogszabályozó kezeléseknek is legtöbb esetben előfeltétele a bölcsességfogak eltávolítása.

Mely esetben javasolt a bölcsességfogak eltávolítása?

  • Ha bölcsességfoga nem a megfelelő irányba tör elő, és emiatt irritálja a nyálkahártyát.
  • Ha bölcsességfoga nem tört elő az íny alól, mert ahhoz nincs elég hely.
  • Ha a helyhiány miatt bölcsességfoga nyomja az egész fogsort és emiatt fogai összetorlódnak.
  • Ha állandó gyulladás és fájdalom áll fenn a fogak körül.
  • Ha a bölcsességfog a mellette lévő fog gyökerének felszívódását okozza az állandó nyomással.
  • Ha tasakképződés alakul ki körülötte, ami csontpusztuláshoz vezethet.
  • Fogszabályozás esetében.

Miért nem kell tartani a bölcsességfog eltávolítástól?

A szentendrei Korona Fogászati Központban képzett és gyakorlott szájsebész szakorvos végzi a bölcsesség fogak sebészeti eltávolítását. A beavatkozások helyi érzéstelenítésben történnek, éppen ezért fájdalommentesek és legfeljebb kisebb kellemetlenséget okoznak.

Előfordulhat a műtét után duzzanat, érzékenység, azonban ezek a beavatkozások utáni napokban megszűnnek.

Mit kell tennie, ha szeretne kíméletesen és fájdalmak nélkül megszabadulni a bölcsességfogaitól?

A bölcsességfogak eltávolítását követően a problémák egy csapásra megoldódnak és a fájdalom is megszűnik. (Ez sajnos nem vonatkozik a bölcsesség fogak által okozott fogtorlódásra, mert azt fogszabályzó kezeléssel lehet csak korrigálni). Fontos azonban, hogy ezt műtéti eltávolítást felkészült szájsebész szakember végezze, hiszen egy nem várt komplikáció kezeléséhez szükség van a több éves gyakorlatra.

A szentendrei Korona Fogászati Központban nagy gyakorlattal rendelkező dentoalveoláris sebész, azaz a szájsebész végzi a bölcsesség fogak eltávolítását. Jöjjön el a rendelőnkbe egy térítésmentes konzultációra és szájsebész specialistánk minden kérdésére válaszol a fájdalommentes bölcsesség fog eltávolítással kapcsoltban. A konzultációra a +36 30 799 2350-es telefonszámon tud jelentkezni.

Várjuk Önt szeretettel.